terrington house

Terrington House
Terrington House

entrance view

press to zoom
Terrington House
Terrington House

cladding detail

press to zoom
Terrington House
Terrington House

front view

press to zoom

Project:          Terrington House
Location:       Hills Road, Cambridge

Comprising:  Office refurbishment

Contractor:   Bluestone  

Completion: 2003

This project began as a limited design competition for the refurbishment of an existing office building in Cambridge and was organised by Bidwells on behalf of Gonville and Caius College. Nigel’s design for a complete remake of the façade and remodelling of the central core won the competition.

Works included a new rainscreen cladding system in terracotta tiles and flat metal panels with banks of aerofoil louvres and a new entrance bridge leading to the main foyer. The careful specification of new materials has produced a stylish result which continues to look good after many years of use and weathering.  The completed building became a runner up in its category in the BCO Design Awards 2006.